CEIP Pare Jofré El Puig

Benvinguts i benvingudes al nostre bloc. Passeu, passeu...

dijous, 16 d’octubre de 2008

9 D'OCTUBRE A L'ERMITA DE SANT JORDIEl C.P. Pare Jofré celebrà el 9 d’Octubre a l’ermita de Sant Jordi

Com tots el anys, celebràrem el 9 d’octubre treballant i fent festa. I, també com sempre, intentàrem buscar un fil conductor, un motiu comú, que ens ajudara a celebrar conjuntament la data.
Aquest curs commemoràrem el 9 d’octubre coneixent i gaudint un element molt important del nostre poble i de la nostra història: l’ermita de Sant Jordi.
Pel matí, l’alumnat de l’ESO preparà una exposició per a tota la resta de grups de l’escola. En aquesta férem un repàs de la figura del rei en Jaume, de com es va produir la conquesta del Regne de València, vam vore el magnífic quadre de Marçal de Sax sobre la batalla de El Puig, coneguérem alguns aspectes del Llibre dels Fets i apreciàrem el valor i significat històric de l’ermita de Sant Jordi.
Per la vesprada ens reunírem professorat, alumnat i famílies a l’ermita i la coneguérem in situ. Així apreciarem els seus mosaics, la magnífica creu de pedra i els jardins de l’entorn. Passàrem una estona molt agradable dibuixant-la i pintant-la. I, fins i tot, se’ns aparegueren dos personatges que ens explicaren la seua història...
Va ser una festa molt bonica on aprenguérem a valorar i respectar el nostre patrimoni.
Volem agrair la col·laboració de l’ajuntament que ens cedí la megafonia portàtil i l’amabilitat de les persones que estan al càrrec de la custòdia de l’ermita que, fora d’horari, ens obriren les portes per que tots i totes puguérem gaudir d’una vesprada de festa i convivència.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan vaig anar a l'ermita m'agradà moltíssim estar allí envoltada de cultura i fets històrics gracies per deixar-mos anar als del colegi allí s'ho pasarem molt bè dibuixant

Anònim ha dit...

L,excursió estava bé, però no m'agradà que uns xiquets d'un mateix curs anaren a peu i altres en autobús. Crec que deurieu de coordinar-vos més i o tot el curs a peu o tot el curs a l'autobús.