CEIP Pare Jofré El Puig

Benvinguts i benvingudes al nostre bloc. Passeu, passeu...

diumenge, 14 de desembre del 2008

LA PARTICIPACIÓ A L'AMPA, per I. Plantada

LA PARTICIPACIÓ A L’AMPA


Qualsevol associació és essencial per canalitzar els moviments socials en un entorn democràtic de manera que el ciutadà puga fer arribar les seues propostes on coresponga.
A nivell d’escola aquest canal de comunicació ens l’ofereix l’AMPA, objectiu de la qual és aconseguir una escola pública de qualitat, participativa, gestionada democràticament amb la intervenció de pares i mares. Perquè la participació, la implicació i el compromís dels pares i mares en l’educació dels fills condueix a l’èxit escolar.
També és tasca de la família esforçar-nos per transmetre a la societat la idea de coparticipació, la necessitat de promoure la col·laboració entre nosaltres i l’escola per afrontar junts els reptes que els sistemes educatius tenen plantejats com és ara augmentar el rendiment escolar o millorar la convivència als centres.
Quan em vaig oferir ser membre de la Junta Directiva de l’AMPA no ho vaig pensar gens. Vaig veure que participar en l’AMPA era el mateix que comunicar-me amb la meua filla, preocupar-me pels seus estudis i inquietuds, demostrar-li que he dipositat expectatives en ella, que valore els seus progressos i que l’ajude en les seues dificultats.
Com la majoria de pares i mares dispose de poc de temps i no vull comprometre’m més enllà de les meues possibilitats. Des del primer moment m’he adonat que a l’AMPA cadascú/cadascuna ofereix el que pot i per poc que siga ja és molt.
Anime a tothom i especialment als pares i mares dels nouvinguts a acostar-se a l’AMPA i entre tots aconseguirem, entre altres coses, una escola més alegre i divertida.

Imma Plantada