CEIP Pare Jofré El Puig

Benvinguts i benvingudes al nostre bloc. Passeu, passeu...

diumenge, 11 de març del 2018

QUÈ VENEN ELS LEPRECHAUNS!!!

Atenció, atenció!

Amb l'arribada de la celebració irlandesa de St. Patrick's Day (17 de març), els Leprechauns comencen a buscar or per tot arreu, per després guardar-lo en un lloc secret a la fi de l'Arc de Sant Martí, com s'explica en aquest vídeo que l'alumnat ha vist en classe.




El cas és que hem d'estar atents, perquè diu la llegenda irlandesa que si agafes un Leprechaun podràs demanar-li tres desitjos. Això sí, són màgics, molt intel·ligents, difícils d'atrapar i ho plenen tot de verd (mireu ací què va passar l'any passat a infantil). Per compensar, si consegueixen escapar, deixen unes monedes de xocolate.

A l'escola, dins les àrees d'Anglés i de Plàstica, l'alumnat està creant trampes per poder-ne atrapar un, demanar-li els desitjos i deixar-lo escapar per a que la llegenda continue.
Vos conte què estem fent en cada etapa:

-INFANTIL:
   A infantil estem fent una trampa semblant a aquesta. Estem fent una per classe. La idea és que el Leprechaun puge l'escala per a agafar l'or. L'or estarà sobre paper de seda, amb la qual cosa, quan el Leprechaun trepitge el paper caurà dins el barret.
   Al grup de 3 anys, l'alumnat va decidir que preferia fer la trampa de la caixa, semblant a les que heu vist a l'enllaç del curs passat, o a les que estan fent a Primària (fotos a la fi de l'entrada).

Per si alguna família s'anima a fer alguna trampa a casa, ací vos deixe un enllaç amb diferents propostes. Leprechaun traps. Ah! Recordeu que, si escapen, deixen monedes de xocolate!

- PRIMÀRIA:
Tot l'alumnat, de 1r a 4t, durà a casa la seua pròpia trampa, que estan fent a les classes de manera cooperativa. I en totes les classes farem una trampa comuna, la deixarem una nit a l'aula i vorem què passa en tornar el dia següent.
Amb la caixa que arribe a casa la idea és que la deixeu per vore si va algun Leprechaun. Si no l'atrapeu, al menys deixarà monedes de xocolate.

Com que el 17 de març és dissabte, i aquesta setmana estem de Falles, la setmana que ve farem un modest St. Patrick's Day. Encara que ho comunicarem per escrit, vos avance que eixe dia l'alumnat haurà de dur posada alguna cosa verda, com bé ens expliquen en aquest vídeo que l'alumnat ha vist a classe.



Ací vos deixe algunes fotos del procés que estem duguent a les aules (encara no està acabat).

HAPPY ST. PATRICK'S DAY!!!!!