CEIP Pare Jofré El Puig

Benvinguts i benvingudes al nostre bloc. Passeu, passeu...

dimecres, 1 d’octubre del 2008

L'AULA TIC JA FUNCIONA!!!




Ha costat, però ja tenim en marxa, per fi, l’aula TIC (Tecnologia d’Informació i Comunicació). De fet, ja hem pogut realitzar algunes classes ajudant-nos d’aquestes noves tecnologies.
L’aula consta de quinze equips (més el del professor/a) que estan interconnectats i que tenen, a més del programari i aplicacions, connexió a internet.
A més a més, el del professor/a pot funcionar com a “tutor”, de manera que les indicacions o explicacions que fa en el seu ordinador es puguen vore en tots els monitors dels alumnes. També pot accedir a cadascun dels ordinadors per separat per tal de segui el treball de cada alumne i ajudar-lo, corregir, etc.
També està en funcionament el canó de projecció per a poder donar les explicacions utilitzant el suport visual que ofereixen tots els programes educatius a l’abast. Així, resulta molt fàcil, per exemple, accedir a internet per utilitzar un mapa, una il·lustració o una animació que ajude a entendre el concepte que s’està explicant.
L’aula està ubicada en una part de la Biblioteca, de manera que també puga ser utilitzada com a font de consulta, per a realitzar treballs, etc.
Volem rendabilitzar aquest nou recurs de l’escola i donar-li bon ús. Per això, tot el professorat del centre realitzarà al llarg de l’any un curs de formació on aprendrem les diferents possibilitats que l’aula TIC ens ofereix.
Estem convençuts que, si tot va bé, a poc a poc anirem utilitzant més i més aquest recurs que resulta ben atractiu als alumnes.
Esperem traure un bon profit!!