CEIP Pare Jofré El Puig

Benvinguts i benvingudes al nostre bloc. Passeu, passeu...

diumenge, 22 de febrer de 2009

CARNESTOLTES!!!
El tema comú va ser “2009, any Darwin”

Com cada any, al C.P. Pare Jofré hem celebrat les Carnestoltes. Enguany, la festa final va ser el divendres 20 de febrer però ja feia temps que veníem treballant-la.
Enguany, aprofitant que 2009 s’ha declarat internacionalment l’Any Darwin, hem fet d’aquest el tema comú per tot el centre. Així hem pogut estudiar la vida i l’obra del gran científic Charles Darwin, inventor de la teoria de l’evolució i de la selecció natural, conceptes que revolucionaren el pensament científic en la seua època.
El propi Charles Darwin visità les classes per convidar els alumnes a conèixer la seua vida i l’alumnat de l’ESO preparà una exposició en powerpoint per explicar a tots els alumnes de Primària i Infantil la vida i l’obra de Darwin. També, en altres cursos, s’han fet diversos treballs sobre el gran científic anglés.
I, com no, tots els grups es posaren a elaborar les disfresses en relació al tema: en Infantil, es feren les disfresses d’homes prehistòrics; al primer cicle de Primària, de micos; el segon cicle, de peixos; el tercer cicle, de rèptils; i per últim, l’alumnat de l’ESO, de científics i gent de l’època de Darwin, el segle XIX.
Al llarg de la semana el Rei Carnestoltes va manar diferents consignes per a complir. Dimarts vinguérem a classe amb colorets a les galtes, dimecres amb una cua, les xiques, i el cabells engominats, els xics; i dijous amb una floreta adornant-nos la roba o els cabells. Era molt divertit vore a tot el món per les classes amb eixa pinta. També els professors!
La festa del divendres va ser molt divertida. Primer anàrem a les classes per disfressar-nos. Després ens reunírem a les portes de l’escola i començàrem la cercavila pel poble. Hi havia un grup d’alumnes que feien com una “batucada” i animaven a ballar. Pels carrers dels poble armàrem molt d’aldarull i la gent s’asomava a les finestres i els balcons. Quan tornàrem a l’escola ens reunírem a les pistes I començàrem la desfilada per a que tot el món puguera vore bé les disfresses. Mentre desfilaven uns alumnes llegiren un text explicant el tema (està en el quadre del costat). Al final posaren música i ballàrem tots junts.
Que visquen les carnestoltes!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

M'ho vaig passar molt bé.

CEIP Pare Jofré, El Puig. ha dit...

M'alegre

Anònim ha dit...

MOOOOOLAAAAAA

Anònim ha dit...

Ami carnestoltes m`ha agradat molt perque tots anvem vestis per el carrer i per que se celebra en honor de darwin

Anònim ha dit...

m´agradat molt enguany les carnestoltes ademes no isc mol ml en la foto

que llastrima que siga el meu ultim any perque meu pase de categoria al pare jofreVISCA EL PARE JOFRE!!!!